Karamelový koláč

KORPUS:

  • 6 vajcia
  • 180g kryštalového cukru
  • 180g polohrubej múky
  • 12g prášok do pečiva
  • 1dcl vody
  • KRÉM:
  • 400g mascarpone
  • 250g krémového syra
  • 250g jemného tvarohu
  • práškový cukor podľa chuti

POSTUP:

Polovicu kryštálového cukru s vodou skaramelizujeme a necháme variť. Žĺtky so zvyšným cukrom šľaháme do svetlej peny. Keď je karamel vychladnutý prilejeme ho k žĺtkovej zmesi a šľaháme. Múku s práškom do pečiva preosejeme a zľahka primiešame k žĺtkom. Nakoniec jemne meličkou zapracujeme sneh z bielkov. Štvorcovú formu si vystelieme papierom na pečenie a hmotu vylejeme. Pečieme pri teplote 170°C 30minút v závislosti od rúry. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a nakrájame ho na kocky v rozmere 6x6cm alebo podľa predstavy. Na krém si všetky suroviny zmiešame dohromady, dáme si ho do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a nanášame na karamelovú kocku. Nakoniec dozdobíme.

Karamel cake blog 1

Náš Instagram