Karamelový koláč
KORPUS:
- 6 vajcia
- 180g kryštalového cukru
- 180g polohrubej múky
- 12g prášok do pečiva
- 1dcl vody
- KRÉM:
- 400g mascarpone
- 250g krémového syra
- 250g jemného tvarohu
- práškový cukor podľa chuti
POSTUP:
Polovicu kryštálového cukru s vodou skaramelizujeme a necháme variť. Žĺtky so zvyšným cukrom šľaháme do svetlej peny. Keď je karamel vychladnutý prilejeme ho k žĺtkovej zmesi a šľaháme. Múku s práškom do pečiva preosejeme a zľahka primiešame k žĺtkom. Nakoniec jemne meličkou zapracujeme sneh z bielkov. Štvorcovú formu si vystelieme papierom na pečenie a hmotu vylejeme. Pečieme pri teplote 170°C 30minút v závislosti od rúry. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a nakrájame ho na kocky v rozmere 6x6cm alebo podľa predstavy. Na krém si všetky suroviny zmiešame dohromady, dáme si ho do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a nanášame na karamelovú kocku. Nakoniec dozdobíme.