Recept
- 2x lístkové cesto
- 1l mlieko
- 100g cukor kryštálový
- 160g zlatý klas
- 250g biela čokoláda
- 250g maslo
- 600ml smotana na šľahanie (aspoň 33%)
- RUM
- Práškový cukor na popráškovanie (dozdobenie koláčika)
Postup:
Lístkové cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske (hladká múka) na čo najväčší rozmer. Je to kôli tomu lebo lístkové cesto sa v rúre zmenší. Presunieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a vydličkou ho "popicháme". Ja som ešte na vrch lístkového cesta dala papier na pečenie a na každom rohu som ho zaťažila záťažou, aby sa cesto upieklo čo najrovnejšie. To isté urobíme aj s druhým cestom. Pečieme pri teplote 170°C cca 10 minút v závislosti od rúry. Kým sa nám cesto pečie urobíme si puding. Polovicu mlieka si dáme do hrnca s cukrom a varíme. V druhej polovici si rozrobíme zlatý klas. Keď sa nám mlieko privedie k varu, tak za stáleho miešania prilejeme druhú polovicu do ktorej sme si dali zlatý klas. Varíme, pokým puding nezhustne. Hotový puding prelejeme do inej misky. Ešte do horúceho pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame až kým sa nám čokoláda nerozpustí. Teraz pridáme maslo izbovej teploty a zase miešame. Pozor, pri tejto časti musíme byť obzvlášť opatrní ale výsledný krém stojí zato 🙂
A teraz: lístkové cesto máme upečené, krém hotoví môžeme pristúpiť k plneniu. Najskôr si na podložku dáme upečené cesto 1x, nalejeme ešte horúci krém a zarovnáme. Dáme do chladničky zatuhnúť. Vyšľaháme si šľahačku do ktorej pridáme práškový cukor. Pozor! cukor tam už nemusí ísť, avšak ak máte radi sladké, kľudne si ho do šľahačky prisypte 😉 Keď máme šľahačku vyšľahanú do tuha, vrstvíme ju na vychladnutý krém. Pekne zarovnáme a položíme na to druhé cesto. Mierne zatlačíme a dáme do chladničky na noc zatuhnúť. Hotový krémeš krájame horúcim nožom a vrch popráškujeme práškovým cukrom. Ja som zvolila 6x6cm kocku.
Ak si tento recept doma spravíte, nezabudnite použiť na Instagrame, alebo Facebooku @hana.cakes a pochváľte sa tak svojim výtvorom!